KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
KÖSEKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU

Köseköy Meslek Yüksekokulu 1994 yılında Köseköy Merkez Eski Belediye Binasında 30 öğrenci ile tek program (Lastik Teknolojisi) olarak eğitime başlamıştır. 1998 – 1999 öğretim yılında Köseköy Meşelik mevkinde 15 dönümlük bir alan içerisinde 3500 lik kapalı alana sahip yeni binasına taşınmıştır. Alt yapı ve donanım eksikliklerini giderme çabasındaki Meslek Yüksekokulumuz, 17 Ağustos 1999 depreminde orta derecede hasara uğramıştır. Rektörlüğümüzce en gelişmiş inşaat teknolojileri kullanılarak, binamız onarılmış ve üniversitemizin diğer birimleri ile beraber 1 Kasım 1999’da tekrar eğitim – öğretime başlamıştır.

Meslek Yüksekokulumuz ulusal ve uluslararası alanda sürekli gelişmekte olan sanayinin en çok ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirmektedir. Bu amaçla sanayinin beklentileri doğrultusunda eğitim programları geliştirmektedir. Bünyesinde bulundurduğu bilgisayar laboratuvarı, elektronik laboratuarı, genel kimya laboratuarı, biyomedikal cihaz laboratuarı, mikro işlemci laboratuarı, lastik teknolojisi laboratuarı, ısıl işlem laboratuarı, fermantasyon laboratuarı, teknik çizim laboratuarı ve kütüphanesi ile gerekli teknik donanımlara sahip mezunlar vermektedir. Buradan mezun olan öğrencilerimiz, bilgisayar programcısı olabilir, tıpta kullanılan alet ve cihazların bakım, onarımını yapabilir, kamu ve özel sektör kuruluşlarının gıda denetimini yapabilir, kimya teknikeri olabilir, lastik-plastik üretimi yapan özel kuruluşlarda çalışabilir, makine, resim konstrüksiyon teknikeri olabilir, özel sektörde endüstriye yönelik alanda ve bazı kamu kuruluşlarında görev alabilirler.

Bugün Köseköy Meslek Yüksekokulu, eğitiminin yanı sıra Sosyal, Kültürel ve Sportif gereksinimlerini karşılayabildikleri modern ve çağdaş bir yüksekokuldur. Örgün ve ikinci öğretimin yapıldığı Meslek Yüksekokulumuz; 6 program ve 1600 öğrenci ile eğitime devam etmektedir.